A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Dalamánky 1

Suroviny:

320 g podmáslí

1,5 lžičky soli

2 lžíce oleje

1 lžíce sádla

100 g žitné chlebové mouky

100 g pšeničné celozrnné mouky

300 g hladké mouky

1 lžička drceného kmínu

1 lžička chlebového koření

1 lžička černého kmínu

2 lžíce ovesných otrub

2 lžičky medu

1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

1 lžíce zlatých lněných semínek

Nastavení pekárny: Program Těsto

Postup:

Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), vytvoříme dalamánky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 – 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při cca 200°C / 20 minut.

Hotové dalamánky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Comments are closed.