A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Dalamánky 2

Suroviny:

315 ml mléka

3 lžičky soli

3 lžíce másla

1,5 lžíce cukru

480 g hladké mouky

80 g pšeničné celozrnné mouky

1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí

hrst kmínu

hrst pohankových vloček

 

 

Nastavení pekárny: Program Těsto

 

 

Postup:

Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), vytvoříme dalamánky, bagetky, bulky, naskládáme na na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 – 40 minut.

Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a dáme péct do vyhřáté trouby.

Pečeme při cca 200°C / 10 – 15 minut.

Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.

 

1 comment to Dalamánky 2