Návod k přípravě výborného mazance
- 270 ml mléka
- 2 žloutky
- 80 g rozpuštěného másla
- 500 g polohrubé mouky
- citrónová kůra
- 90 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 čaj. lžíčky soli
- 20g čerstvého droždí
- rozinky, vlašské ořechy, krájené mandle
Suroviny se v uvedeném pořadí nalejou a nasypou do nádoby. Mléko klidně studené z lednice. Sůl do jednoho rohu, cukr do druhého, droždí doprostřed do důlku v mouce.0
Spustit program pro sladké kynuté pečivo, střední kůrka, 900 g. Během druhého míchání (po zapípání) přisypat rozinky a ořechy.
Po nakynutí (čas T-1:00) potřít bílkem a posypat mandlemi.
Možná bych množství surovin o čtvrtinu či třetinu snížil, protože do nadzvednutí víka scházelo asi 5mm. Je ale fakt, že droždí jsem měl právě přivezené z obchodu.