„Zaručený“ recept na domácí chléb:
- 320 ml mléka (pokud je z ledničky, tak nechat 15 min v pokojové teplotě)
- 300 ml celozrnné žitné mouky (mají ji třeba v Globusu)
- 450 ml hladké pšeničné mouky
- 1 čl cukru (moučka nebo krupice)
- 1 čl sušeného droždí (vrchovatá, nasypat do důlku v mouce na cukr)
- 2 čl soli (nasypat do protilehlého rohu než droždí)
- 1 pl octa
- 1 pl oleje
- 2 čl kmínu celého
- 1 čl kmínu mletého
- slunečnicová semínka
Suroviny lej a sypej v uvedeném pořadí. Pro odměření všech surovin použij to přiložené plastové nádobíčko (i na mouku).
Nastav program pro celozrnný chléb, hmotnost 900g a kůrka zlatá (střední).